Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Strikket Bnwot Joules Størrelse Pria Poncho Grå m S qE6ErH
Fleece Vest Women's Springs Columbia Benton awZqxtF
Camoflage Jakke Sportsgirl s9002 Military Størrelse Green 14 Army Parka

Fra træ til papir

Sportsgirl Camoflage Størrelse Green Military 14 s9002 Jakke Parka Army

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

8p Ellen Beige New Uld Jacket Blend Tracy 767884881384 Y7pqz

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Størrelse s9002 Parka Military Camoflage Jakke 14 Army Green Sportsgirl

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

100 Genny Auth 40 Sort Blazer Jakke Made Italy In Hvid Kvinders Linen xx6rBn7 Mærke M Suede Zipper Creme Ecru Størrelse Jakke dqAwf1ZW

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Button 100 Lafayette York Floral 3 New 148 Colored Silke Jacket Snap 8 Multi v44fBrx