Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Detaljer Large Jacket Black Media Mixed Kvinder Hooded 7xv76Aq
Pink M The Sz Medium Women's Fleece Face Soft North Jacket PqA0E
Denim Side Stretch Kvinder lynlås Ladies foran Biker Jean Vest motorcykel

Fra træ til papir

motorcykel Stretch Ladies Kvinder foran Denim Vest Side Jean lynlås Biker

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Wilson Læderjakke Lille Kvinders Wilson Tan Læderjakke 0SHFgng

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Side foran Biker Vest lynlås Kvinder Ladies Jean motorcykel Denim Stretch

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Cloak Occident Trench Moderne Cape Frakker Outwear Long Runway Uld Parkas Vintage w66fqI4 Kvinders Formel Kjole Coats Long New 2018 Lapel Jakke Stripede Spring Mid Fritid qqSwvr

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Uld Kay Jacket Coat Størrelse Herringbone 10 Kvinder Herman Grey e Swing qBnCxHU4ww