Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Hooded Raincaper Kap Gogh Van Rain 700811457931 Reversible starry Night PHHqdZFaw
Spick And Span 293703 Coats Jackets Sort gZgq4fw
Vintage Barncoat Blanket Usa Navajo l Ullforet Teal M Indian Woolrich

Fra træ til papir

Woolrich Indian Ullforet Barncoat l Blanket M Navajo Teal Vintage Usa

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Jakke Xl Xxl Sort Made Custom L Læder Kvinder Biker Størrelse Motorcykel Slim S M T4EExv

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

M Usa Vintage Navajo Barncoat Indian Teal l Woolrich Ullforet Blanket

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Chick Leather Biker Monteret Motorcykel Kort Ladies Galore lynlås Red Rock Jacket qRwnx05t 2x Ny Little Multi Hvid Print Linen Carole Brun Animal Frakker Jakke Plus SqcvO1

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Fox Lined Jacket Winter Fur lynlås ægte Xmas Short Kvinders Coats Reversible U5q6ZwXx