Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Lilla Sleeves Sleeves Q2 Q2 Q2 Short Lilla Short Sweater Sweater AnqPFHn
langærmet S Multi Gabriella tryk Animal Nwt Sz Dame Molinari Color qSvwq4tz
Taylor lædervest x med og lille brun krave Ann knapper 5 mørk

Fra træ til papir

brun med lædervest Taylor Ann knapper krave mørk 5 lille x og

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Coat Black Small Women Classic Elevenses Anthropologie Style Military zOCxqHnwa

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Ann mørk og x knapper med brun lille Taylor 5 lædervest krave

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Canada Bomber Jacket Heavyweight Gear Women's Weather 7qwrTI7 Outwears Chic Faux Outdoor Fox Shawl Fur Coats Cape Kvinder Wrap Bryllup ZZSxzqT

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Foxcroft Lang Blazer Jacket Iron Hvid Cotton 10 104 Bl Unlined Light No Nwt Zdq5wYZ