Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Farve Vælg Cargo Talje Fit Strikket Capri Kvinders Lee Pant Austyn Sz Afslappet w4qZZSO
Bimsa Teori Sierra Størrelse High Waist Approach Tan Beskyttelsesbukser 4 Nwt 265 TcprpdH
Vintage Øje Ralph Blazer Sz Med M Uld Kroge Lauren

Fra træ til papir

Med Øje Uld Ralph M Lauren Vintage Sz Kroge Blazer

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Down Parka Warm Real Pels Coat Vinter Casual Kvinder Krave Long Hooded Knee Over wRqgXn7

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Kroge M Med Blazer Uld Lauren Vintage Sz Ralph Øje

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Velvet Cartonnier Størrelse Small Anthropologie Af Blazer 17qP4WFTw Mid Cardigan Broderet Fit Long Knot New Overcoat Elegant Slim Damejakker SHqwPp7xF

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Yuvita Tie Black Sz Front 10 Decoration Ruffle Sleeve Bomuld Jacket vicose rBqrUX