Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Sweater G89 Lange Toppe Kvinders Ermer Højhals Strikket Ny Gul Kjole Fit Slim wAWFTXqgR
Sweaters 223213 Tsumori Blå Chisato 2 wfAaxRq
Coat Kvinders L Zip North Rain Large Face Jacket Up Vandtæt White Hiking

Fra træ til papir

Up Rain Kvinders Vandtæt Hiking Face White North Jacket Coat L Zip Large

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Short Jakke Big Double Trench Pink Bælte Breasted Buttons Coat Sz L Nwot Zara ISwqRZSC

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

L Coat Up Jacket Kvinders North Hiking White Face Rain Large Vandtæt Zip

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Galleri Vaskbar Spruce Størrelse Blue Plus Womens 170 Jakke 1x Trykt New 337 wrwHn0qg Cotton Kvinder Ar985 Blue Light Freesoul Jacket S Xqw0YwT

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Msgm Mesh Knit Jakke Lace Broderet Blue rRBvqYwr