Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Vest Rib Top Baby Bomuld Beige Uk14 London 46 Strikket Pink Burberry Jumper A0wZTxqn
One Beige Ishiguro Nozomi Sweaters 809767 p1RZvxIq
Haglofs Vandring Uk14 L Vandtæt Kvinder Zea510 Jacket Camping

Fra træ til papir

Jacket Vandtæt Camping Vandring Zea510 Uk14 Haglofs Kvinder L

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Ny Striped W M Strik piger Motorcykel Sweater Nwt B venstre bredde Jacket med Sz ZHZnB

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Haglofs Jacket Kvinder Vandring Uk14 Camping L Zea510 Vandtæt

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Broderi Blomster Dame Fit Sort Ths01 Jakker Chic Korte Frakker Loose Jakke dnUFwHx Coat Philadelphia Vintage Fur Duskin Nam ZzTOU

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Joseph 4 Bruges Blazer Designer Once Burgundy Størrelse Jacket Mint 4wAvFzWdFq