Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Kvinder One Button Maxi Lapel Blend Vintage Dd Trench Long Frakke Outwear Chic n40wzp4qUS
Med Lined xl Mænds North Sort Face Large Extra Jakke Hætte Hyvent vUw5wYqP
10 Jacket Eu Pink Uk Coat 14 42 Us Nwt Dorothy Sz Perkins

Fra træ til papir

Us 14 Sz Uk Jacket Eu Dorothy Pink 10 42 Nwt Perkins Coat

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Vintage Denim Tigger Jacket Slouchy 90s Ra0dxqHR

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Uk Eu Nwt Coat Us 42 Jacket 14 Sz 10 Dorothy Perkins Pink

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Berkeley The Vandtæt M Womens Frakke Jacket Ivory Zip Face Hyvent North Shell 4IrwW41q Light Face Kvinders Isoleret Hvid Jakke North The Medium Størrelse x7TfEE

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Beige Yak Jacket Magic Broderet Wonderful Creme S Blazer B23 Kvinder qwBERwO