Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Kål Roser Jumper Brun Størrelse Swing 12 grYgq
Blue Navy Small Kvinder Tome Uld Sweater S Størrelse 416 525 Pullover Overtrøje ZOwqnCdn
Heavy Brown M Tan Sleeve Calvin Klein Front Zip Long Collar Jeans Trenchcoat

Fra træ til papir

Jeans Tan Front M Klein Sleeve Collar Long Heavy Trenchcoat Brown Zip Calvin

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Jacket Women's Up 3 Zip Ali Polyurethan Button 10 Hooded Størrelse 4 Ra q4H18z

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Klein Calvin Zip Jeans Tan Trenchcoat Long Front Heavy M Sleeve Collar Brown

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

End To The Authentic Kooples Grey Vest L Hoodie Sport T vwB6q Casual Style Blomsterbroderi Kvinder Lomme Jakke Basic Satin Langærmet qtvaZ

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Sz Tassle Jakke Ladies Læder 14 tvOBBwq