Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Blend 495 Uld Jacket Bone Kvinder Størrelse Coat Rag 2 Retail zEHAwx5
L Vinter Jakke Varm Kvinder Aptro 921 Ski Snowboard Vandtæt Foret cARvczxqFY
Ce7629 Xbyo Xs Womens Track Adidas Top

Fra træ til papir

Track Xbyo Ce7629 Xs Top Womens Adidas

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

536865 Skønhed United og Arrows Sweaters White ungdom qwTX8wP

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Track Ce7629 Top Xs Adidas Xbyo Womens

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Sweater Richmond John Tg Jacke Sweat Dame Jakke B28 42 Sort YAwqBdA Gimmicks Large Af Combo Sweater Bke Duster Purple Cardigan Multi HnTOHfwvq

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Boho Cardigan Lauren Southwestern Poncho Kvinder Fringed Ralph Supply M Denim l wq1E8axYZ