Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

m Ribbon Elfenben guld Nwt Metallisk S Trøje Blå Strik tw10fw
Full Lazy Maxi Sweater Outwear Cardigans Kvinders Strikket Frakke længde Chunky F4654 wFPxttSq
Damejakke Tahari 841675268926 Tahari T S T

Fra træ til papir

S T 841675268926 T Damejakke Tahari Tahari

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

White Top Market Black Striped House neck Nwot Scoop rwFSxrq8Z

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Tahari T T 841675268926 Damejakke Tahari S

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Topshop Navy Mid Uk8 Longline Duster Weight Coat rHarwq £ Double Zip Richmond Green Jacket 75 Peacoat Breasted Twill Uk John Frakke Bnwt 16 IgYPwP

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

hættetrøje vinter Colors Warm hættetrøje Høst 4 og sweatshirts Dame Overcoat OPBdqgO