Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Greyxmulticolor Modertrøjer Modertrøjer 948558 948558 Modertrøjer Greyxmulticolor xOZF8
Beige Light L Sz Sweater 100 Cashmere Oversize Poncho Tan Neiman Marcus wIHSqUI
Great Series Jacket M Kvinders Columbia Challenge Sz

Fra træ til papir

Great M Kvinders Challenge Columbia Jacket Sz Series

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Brown Fur Look Sm Outback Western Trading Faux Oiled Company Vest CwxqxtnF68

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

M Challenge Columbia Sz Jacket Great Kvinders Series

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Længde Chic Jakke Collar Button Sz Simple Formal Wind One Coat Mid Kvinders Lapel qaz4Z4 3x Vinter Factory Snemand Kvinde Quacker Vest Bead Sparkle Holiday Sequin 8wZ4v

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Hood W Snejakke Sidecut Womens M Lilla Ski Columbia Snowboard 0qOBx