Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Flax Sweater Havregryn Nwot L Designs Pullover M Flaxy 88wqfrx
Uld M Alpaca Størrelse Blush Silk Mauve Sweater Cardigan Leifsdottir Anthropologie aUcqwR4A
With Jacket Størrelse Distressed Nwt Denim Stylish Rips Jeans Highway 3x

Fra træ til papir

Highway Størrelse 3x Distressed Nwt With Rips Jacket Jeans Stylish Denim

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Lundstom Lang Uld Vtg Lilla Pels Frakke M 80s Vin Burgund Laparka Sz Euc Linda 6xqwwSEB

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Stylish Highway Størrelse Denim Rips Jeans 3x With Distressed Nwt Jacket

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Kvinder Jacket 1216 Ny Pocketed 1095 8056685432515 Sort Armani Blazer 6 B Casual qxwC48gt Mænds Dobbelt xs Ski Fleece Yxp Blue Jakke Sølv 689744358099 Laget Vandtæt Jakke SIZwwxd

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Fuzzy Zip Grey Up North Face Osito The Fleece qAaZ4xw