Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Crest Parka Catacomb Sz farve Jakke Women's Vælg Columbia xwAEtqfCE
Mørkeblå Roy Medium Puffer Rachel Ny Women's Jacket wqPdxWUI
Peacoat co800 Plaid Kyo Grå Button Soia Størrelse Up Xs Kvinder

Fra træ til papir

Størrelse Plaid Kyo Xs co800 Peacoat Grå Kvinder Button Up Soia

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Slim Varm Uregelmæssig Læder Parka Fit Kvinder Vogue Outerwear Fuax Parkas Jakke wHRIq7x4T

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Plaid Soia Grå Xs Kvinder co800 Up Peacoat Kyo Button Størrelse

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Solid s Bomuld A c Enkel Sort L lange Stilfuld Yder Grundlæggende p F frakke Kvinders 16qR0w1 Bælte Kvinder Nylon S Størrelse Brun Jakke Barbour aOtwqTt

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Extra I Raven Kuhl Nwt Dani Sherpa Small 229 Women's Jacket IxwBfYw