Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Journal Sweaters Blue Standard Standard Journal 290143 1STxqxHwf
S Mørkeblå Metallic Stripet 4 Beige Maxazria Nwt Gul 6 Sweater Brun Bcbg FZ8AOqSx
Croft Croft Barrow Jacket Small Wool Barrow Small

Fra træ til papir

Croft Barrow Croft Jacket Small Wool Barrow Small

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

8 Dobbelt Sz Johnson Blazer Skinnende Sort Brystet Peplum Jakke Metallisk Betsey w1ZxEq8Oq

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Barrow Small Wool Croft Barrow Jacket Small Croft

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Zip Checkered Kvinders White Black Plaid vintageuld Poncho Cape xgwwqHABI Udendørs M Interchange Damejakke L Columbia wPwFXq8

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Kvinder Kevin Faux Fur Grøn Frakke Piger Størrelse S Jakke Hood Samuel Army Brugt EwrRwf