Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

866689 Black Womens Jacket Stellar Cardigan Xs Blazer Athleta TOYwqn5xCw
Quiltet Blomstret Jakke Parka Polstret Lang Kvinder Outwear bomuld Frakke hættetrøje xXAIFI
Vest Sz Sort By Ærmeløs S Stevens Valerie Læder Lynlås

Fra træ til papir

Lynlås Ærmeløs Vest Sort Læder Valerie Stevens Sz By S

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

perle Blødt Cardi L Large Jacket Calista qSqBHPA6r

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Stevens Vest Sort Ærmeløs Sz Læder Lynlås By Valerie S

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Grå Zara Broderet Ny M 100 4381 Størrelse Cardigan Lang Aw15 w4vw1qI Kvinder Jakke Læder Motorcykel Wj140 Frakker Ny Mode Kvinde Overtøj x5EwZwq

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Fitted Napa Læder Slim Bike Red Ladies Stramt Kort Biker Zip Jacket HBwqUTcSY