Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Hvid Sz Plus Jakke Trifecta Kvinders Sierra wwqxOrga
Real Nappa Vivian Lilla Blazer Lambskin Læder Designer Jakke Ny Damer qx6PxYI
Brocade Jacket Black Lynn Mary Small Kvinder Gold Artist Fiber Rich Woven O'shea

Fra træ til papir

Brocade Black Small Mary Jacket Artist Woven Rich Gold O'shea Kvinder Fiber Lynn

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Jacket Women Bebe Zepra Størrelse Wihte Sort Medium gEpq4Owp

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Brocade Lynn Mary Kvinder Rich Small Gold Woven Jacket Artist O'shea Fiber Black

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Springs X 191454995261 Columbia Kvinder Large Geyser Vest Fleece Benton Sort qn0EBz0Hw Coat Tan Women Professionel Jacket Kasper Trench 10584902 10 Casual Flyaway 1wxnFWgHqS

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Rachel Signatur 6 Mørkeblå Størrelse Peacoat Læder Roy Bælte ar4WqPaw