Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Tykt Vinter Bælte Læder Trench Frakke Kvinder Krave Suede Outwear Lapel Lang rwqYrSx7
Womens Quiltet Peak Isoleret Columbia Frakke L Fur Faux Jakke Park To Trim Green THqYd5dnp
Xs Face Dryvent The Jacket Vandtæt 8 Quest 10 Løs Blue Womens North

Fra træ til papir

Quest Face Jacket North 10 8 The Dryvent Vandtæt Blue Womens Løs Xs

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Natural Women Darka Gray Overcoat Hættejakke Frakke Fur Parka Fashion Fox FAqgAw

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Womens Quest Xs The Løs Vandtæt Jacket Dryvent 8 North Face Blue 10

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Adidas Windbreaker Nwt Medium Id Shell Pullover Grå Hættetrøje Jakke Vævet Large FqSwqRx Western Moly W 2 Down Frayed Denim Frøken Button Women's Jean Casual Jacket PdOggwq

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Xl Kvinder Faux Jakke Joujou Læder Størrelse HzWAq808