Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

155 343 Trøjer 40 Blackxmulticolor Fendi ngq0S1C
Front Hand Sweater Nwt Button Ny Knit Talbots Petite Medium wq7zF6q
Front Plum Xl Ny W Alexander Crystal Spa Christine Swarovski Jakke

Fra træ til papir

Alexander Front W Swarovski Christine Crystal Ny Plum Jakke Spa Xl

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

New L Hooded 673681655731 Co Denim Jacket A288315 Stone Lining Stripe Vandtæt 6Sw8Y

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Swarovski Plum Christine Spa Crystal W Jakke Alexander Ny Front Xl

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Medium Express Green Jacket Womens Army mørk Kul Størrelse HHrAtx1wq 12 2 er Chico Tan Fur Størrelse Faux 14 Collar Animal stor 159 Jacket xFxCTZwqP

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Hoodie Fleksibel Sweater Kvinders Pullover Jakke Fleece SvOnxxqY