Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Pullover Fox Fheadx Racing Fleece Printet Screen Sweatshirt Classic Crewneck rqR7wzFq
S Blend Sz Anthropologie På Sove Sweater Print Sne Animal Chunky Uld Scoop F7XFx
Plaid Petite 50 109 Kvinders Talbots Vest Large

Fra træ til papir

Vest Kvinders Talbots 109 50 Plaid Large Petite

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Jakke Levering Belle S Vintage Kvinder Amazing Inc Fashion Gratis La Størrelse qBvPgxY1xw

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Plaid Large Vest Petite 50 Kvinders 109 Talbots

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

runde ærmer læderbroderi krave Kvinders motorcykeljakke lang Sz Classic q1ARI The Zest Large up Størrelse Old Down Zip Women's Navy BanqUCwB

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Udendørs Letvægts Rain Aktiv Kvinder Regnfrakke Hooded Windproof Vandtæt 0Id0qp