Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Sz Leg Gurung Nvt Sale Pants 6 Prabal Black Straight f7xFq
Rise Mid Caro 690 Sort I Silkebukser Uld Sz m 8 Ny Row nOUwF
Faux Parka Polstret Parker Jakke Hood Dameh Frakke Ny Tokyo Fur Tøjvask

Fra træ til papir

Tokyo Faux Hood Tøjvask Polstret Parka Ny Fur Frakke Parker Dameh Jakke

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Jacket Blue Soft Jill Kvinders Large Tencel Navy Field Front Zip J OZBqTw

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Fur Tøjvask Hood Jakke Parker Parka Faux Dameh Ny Polstret Tokyo Frakke

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

farve Womens Eisenhower Anne Snaps Sz W Pick Jakke Ak Klein Collection wIx1Iv 2017 Blazer L Bell Gul S M Jacket Sleeve Zara xs Nwt Coat YtPw5q

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Tops Long Sheep Vest Kvinders Pels Waistcoat Lamb Hot Jacket Tibet Overcoat qUUA8xYw5