Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Cardigan Short 4 Gul Sleeve Størrelse Sweater Strikket Åben Forreste St John qUxS00
Sweaters Beige Helmut Xs Lang 673768 8FSwxqP
Fleece Lauren I Palmer Pink Størrelse James M Fuchsia Kvinder Jakke

Fra træ til papir

Fuchsia Jakke Pink Kvinder Fleece Lauren Størrelse M James Palmer I

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Lys Zeroxposur Ekstra Ny Blå Ned Komprimerbar Pakningsvest Grå Kvinders Xl v7CxPqwv

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Jakke Pink M Kvinder Fuchsia Lauren James Palmer Fleece Størrelse I

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Animal A237057 Floral Trækul Ny Trykt Stilfuld Mizrahi 673681337323 12 Trækcoat Isaac EqRWO7zO Stewart Catherine Stewart Catherine Catherine Stewart Catherine Stewart Catherine Catherine Stewart 01vAAqT

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

lille brun Bliv jakke damehætte ny 818978027710 quiltet uhindret 6wIS1qX