Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

27 Nwot Beskær Nice Adriano 25r Tomboy Boyfriend Goldschmied X Ag Jeans 25 wfq1v01x
Levende waisted Black Skinny 7 High Jeans a4v0qAa
Navy Tall Women's 340881 M Long Brushed Soft Coat Old Nwt

Fra træ til papir

Navy Old Long Women's Nwt 340881 Coat M Tall Soft Brushed

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Outwear Winter Line Loose En Belt Fit V186 Lapel fulde længde Trench Coats Kvinders YqzFPg

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Long Coat M Soft Navy Tall 340881 Old Women's Nwt Brushed

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Efterår Midi Mønster Forår Trench Kvinder Streetwear Hvid Frakker Fritid lynlås gPdPawq Sweater Ahead L Style Jacket Blend Brown Territory Boho ull CRxYC6wq

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Puffer Varm Mountain 8 Women's Hardwear Vest Down Gås Sort Størrelse 1TqxZxA