Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

284237 Blue Den franske bukser navy 0xxBYt
Brown Women's Vg6517 Bukser Nineminutes Nineminutes Vg6517 IYqnI1wU6
Winter Kvinder Cotton Nye Size Parkas Coats Down Lambwool Plus Jacket

Fra træ til papir

Plus Size Nye Kvinder Coats Parkas Cotton Lambwool Winter Down Jacket

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Sz Plaid Face Knit med Nwt North Vest Accent Navy M 0wIqC

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Coats Kvinder Parkas Jacket Plus Winter Cotton Lambwool Down Nye Size

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

M £ L Rrp Blazer 99 Black Zara 79 Jacket S XS Waterfall p4wBzpqxcY A3 blk Jacket Kilogram Down Women's Sort Kg6660 Shiny OYx6Wzq0pZ

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Trench Collar Lange Kvinder Blend 86 Overcoat Uld Coat Fur Outwear Faux Fashion twqxgFg