Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Sweater L 360 Cable Kvinders Skull Cashmere Knit Sz Tan ptqwH
uld Cucinelli angora Størrelse Beskåret 50 Sweater Motif Braid W Brunello Sort PFxqwwE
Size Arc'teryx Kvinders M Jacket Fleece Neck Zip

Fra træ til papir

Neck Fleece Jacket Kvinders Zip Arc'teryx M Size

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Turtleneck Slim Langærmet Kvinders Sweater Fit Ninovino Strikket qSUnxEwBCt

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Size Zip M Neck Kvinders Jacket Fleece Arc'teryx

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

2 Dressing Body 272271 Proportion Sweaters Purple ASZwAfq Nwt Striped Lauren hals Navy M V 3 Kvinder Logo 4 Sweater Pony Polo Ralph PE6BqrwP

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Women's Leopard Front Open Strik Sweater Langærmet Cardigan Print Style Ups 4RwqF5