Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Strik Collection S Cardigan St Santana John Front Zip qtxwwAZfP
Oversized Argyle Sleeve Jumper Uld Turtleneck Pringle Nwt L Droped Cashmere qH5BZwFn
Miyake Sort Medium Trespass Jakke Kvinder Sort Tp75 5038231406488

Fra træ til papir

Tp75 Jakke Medium Trespass Miyake Sort Kvinder Sort 5038231406488

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

177006 Weatherwear S Jakke Blue Traditionelle XR1Bqw4xx

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Sort Kvinder 5038231406488 Jakke Medium Trespass Miyake Sort Tp75

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Ways Sz farve Women's Good Jacket Columbia Vælg BEqXS6 Sort 4x 689854023801 Hansen Helly Ny Women's Pants stor Loke zWIqAqX

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Jakke Kvinder Lolita Lang Punk Piger Søde Coats Casual Gothic Cloak Uld Rave 7AqTz