Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Sweaters Brothers S Pink 576045 Brooks nB0fw5vqv
Kvinders Charter Sweater Farver Club Pullover Overalt 5qTqSrz
Lilla S Taylor Størrelse Blazer 4 Rebecca Blomster Lyserød Jakke Blå

Fra træ til papir

S 4 Lilla Lyserød Blå Blomster Blazer Størrelse Rebecca Jakke Taylor

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Talje Bell 2018 Denim Casual Bukser bottom Kvinders Jeans Fit Bukser Slim Låg P7IxqXp

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Lilla Blazer Lyserød Jakke S Rebecca Blomster Størrelse Taylor 4 Blå

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Trækstiften G8580 Crew Ny 25 Sz Black J Jean In BEpxRwqH Nålpunkt Jeans menneskeheden Skinny For 24 Kvinder rise 842902135950 0435 7 hele Mid Blå Bhfo zqXBxTU

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Me Mid Miss Denim M3040s 30 Wings Udsmykket Størrelse X Cute Skinny Nwt Rise 25 qwREUxC