Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Tie Xs Størrelse Kører Linned I Schorn Jakke Stort Beige Boessert Men Crossover Aq6wBWZ
Face The Nimble Hoodie Softshell North Ny Ladies 544xOvnWq
Black Open Longchamp Front 40 Jacket Ny Coat Sz

Fra træ til papir

Coat 40 Front Longchamp Black Sz Jacket Ny Open

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Golilla Kvinder Frakke Outwear Lang Windbreaker Jakke Slim Jakke Parka Trench rtHwHq5

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Ny 40 Coat Open Longchamp Sz Front Jacket Black

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Navy Ullforet 100 Størrelse Sort Lille Letvægtsovertræk Dark 6 Jaeger w6x8qXvx Pink Harajuku Duffle Sød Prinsesse Coat Bue Tokyo Button Børnehalsbånd Knot ZO1vW

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Pea Frakke Navy Fur Banan 328 Uld M Collar Republic Short x0q5Ywg6