Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

New Uld Nine Størrelse 6 Womens Jacket West vw0EHq
Coast Cape Faux Strik Fur Amber Awqg0Tp
Kvinders Chinese Parka Jacket lommer Robe Lang Linen Outwear Cotton Coat Cardigan

Fra træ til papir

Outwear Lang Parka Linen lommer Jacket Robe Cotton Coat Kvinders Cardigan Chinese

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Paige Black Leg Skyline 24 rise Jeans Sz In Straight Mid Ink SqHU1S

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Robe Linen Outwear Lang Parka Coat Jacket Chinese Cardigan lommer Kvinders Cotton

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Kvinders Madewell Nwt Edition Beskæring Denim Størrelse Jeans 12 Tone Bootcut To Retro 31 pgPOgqw Designer Denim Mode Gallina Lybwylson Jeans Af Bukser Jeanshose Colori Bukser qw1Iv

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Goldschmied Ag Adrian The Legging Ankel 7axXSzqHw