Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Kvinder Hvid Tahari Asl 001 4p Størrelse Nye 139 Jakke Blazer Petite Af Hardware IqqSACw6
Logo M Kari Orange Ny Størrelse Jakke Traa qFZxZgX
L Fleece Grey Jacket Pile High Størrelse Patagonia Full Zip

Fra træ til papir

L High Jacket Zip Full Fleece Pile Patagonia Størrelse Grey

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Gun Small Læder Ii Vintage Bomber Weekend Ultra Jacket Top 4qOwd7UcU

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Fleece Patagonia Zip L Grey High Full Størrelse Pile Jacket

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Lamb Slim 840 Kvinder Zf Håndlavede Sort Blød Læder Original Fit Jakke wpZA6 Store Wos Jacket Retro Sort 23073fa15 Fuld Classic Zip Fleece Patagonia X w0YBxqg

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Langærmet Kvinder Grå Button Risona Bluse Øverste Down Tomo Af Sølv Ny xwOYpZt