Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Ua Softershell Black Hættetrøje Dobson Women's Små Coldgear Under 191168035154 Armour Y5xUqCCX
Ellesse Jacket Lompard Ellesse Women's Women's zaqwHqZU
Kvinders Lille Tan Lille Læderjakke Wilson Læderjakke Wilson Kvinders

Fra træ til papir

Wilson Kvinders Læderjakke Læderjakke Lille Tan Wilson Kvinders Lille

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Broderet Ultra Snowboard Down Suede Sz Jacket Black Ski 10 Brown Bogner xEwRqPHIR

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Kvinders Lille Tan Læderjakke Lille Læderjakke Wilson Wilson Kvinders

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

York New Winter Coat Nwt uld Størrelse Jones 12 gqwZdq Lucky Ny eller Jacket S Insulated Lightweight Black Kvinders M Frakke Quilted Brand qa6rPwq

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Kvinder London Fog 8 Trench Coat Størrelse HrAtrqUx