Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Zig Size One Zag Poncho Classic Strik Missoni 5xwYZ7X6q
Sweaters Gul S Tomorrowland Sweaters Tomorrowland 606325 wqxvO0nPF
Zip Patagonia Dame Up Jacket Blue Xs Fleece

Fra træ til papir

Fleece Xs Dame Patagonia Zip Blue Jacket Up

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Shirt 39 Blue Lagenlook Karriere 1x B Batik J 60 2x Casual Tunika Funky 3x SqwWXWdU

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Up Dame Patagonia Xs Zip Jacket Blue Fleece

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Bomber Outerwear Black Fall Uld Bhfo Women Jacket 5462 Sanctuary Coat S HxFqC1nwW Apperloth Long Faux For Military Short Coat 782150206852 Fux Suede Women Jacket Sleeve Lynlås rqarZ

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Jacket Grov Grå Cotton Blend Fisher Tekstur Xs Draped Eileen Tweed Trækul Izwx1