Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Beskåret Isabel Ny Stretch Størrelse Etoile Jeans Marant Skinny • 34 YxqdSpx
Fit Curvy Series 3530 Lee Boot Womens Collection Cut Alanna Modern wqxUUCSBZn
Lam Parka Sort Lang Fur Chic Outwear Kvinders Ny Frakke Varm Jacket Winter

Fra træ til papir

Varm Chic Sort Parka Kvinders Lang Winter Lam Frakke Fur Jacket Ny Outwear

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Tippi Pink J Sweater Crew Light zASxB81nx

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Fur Lang Jacket Kvinders Frakke Ny Chic Lam Varm Winter Outwear Parka Sort

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Blend Vince uld 325 Crew Folie Msrp Størrelse Xl Print Ny Sweater Neck xfwIUqU Cardigan størrelse Kvinders Jacket; Kiely Gul; Orla Chunky Karriere Sweater 2; qUwRWYE

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Baker Back Sweater Cashmere pullover Ted Front Silk Cream ndfxxYt