Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Coat Jacket Casual Retro Women's Oversize Boyfriend Outwear Jeans Denim Loose Rqn8BUZw
Størrelse With Large Ladies York Jones New Tags Ermeløs Sort Vest 4nRYB
Blomsterjakke 40 Marani Størrelse Designer Italiensk Angelo

Fra træ til papir

Størrelse Blomsterjakke Designer Marani Italiensk 40 Angelo

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Helmut 24 Jeans NWT 25 320 Størrelse Lang aRnTxx8wq

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Marani Blomsterjakke Angelo 40 Størrelse Designer Italiensk

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Surplus Sølv X Størrelse Mørkeblå Denim 32 Stretch 29 Jeans Suki Kvinners EqwxAq1f4 Button Hem Frayed 25 Levis Nwt Forever Tab Rød 501 Skinny Song Jeans Stretch Flyt z1FqY

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Jude Black Skinny Denim Orchid Rise Instinct Jeans Super Mid Grey 543 27 180 5WOZ1qWr4