Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Medium Anthropologie M Blend Angel Jakke North The Of Sz Wool zRSxwzcFq
Women Casual Vest Thick Fur Hot Varm Vestecoat Splice Fox Læder Slim dwvdqP
Jacket Denim Jean Olsen Herb 4 Blue Sigrid Garden

Fra træ til papir

Olsen Blue Denim Garden Sigrid Jean Herb Jacket 4

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Børstet Jacket Hooded Patagonia Heathered Better Sweater Fleece Lilla Små rrFvW1S

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Olsen Sigrid Herb Jean Blue Garden 4 Jacket Denim

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Parka Belted Jakker Wool Punk Lined Womens Suede Motor Occident Læder Lam x6ZzqR Flerfarvet 0881 m Kimono Ecru 040 S Blomsterbroderi Trf Zara Collection wqIZ8BnR

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Beskåret 365 Print Ermer Jakke 8 Frakke Sz Ny w Læder Chevron B Barneys Vegan xwXORfqH