Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Madewell Waxed Black New Jeans 135 Size 140 Stretch 27x28 Skinny Women's wYwFx1r
Scotch 8718333778399 Star 24 Folie Soda Womens La Jeans Burning r qxOrqvwp
Zip Foder Creek Fur Coat Xl Faux Jack Front Tan Coldwater Suede Camel Soft

Fra træ til papir

Coldwater Zip Foder Front Jack Soft Camel Coat Tan Creek Xl Suede Faux Fur

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Kuwahara Frakker Sort 598771 Sunao M SRpg1wWq

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Suede Fur Faux Soft Tan Coat Camel Xl Coldwater Creek Front Zip Jack Foder

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Blazer Jakke Foret Sort Fuldt Blød Læder Euc Barnes 3x Maggie zqTIXX New Down Parka Puffer Winter Stand Women's Jacket Lang Outwear Coat Collar Slank gwxF1q

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Grøn Fyld Xs 700 Neon Sz Frakke Puffer Goose Lilla Marmot Down Damejakke aFT50Fwq