Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Størrelse Sjældne Liza Jakke Vintage Owner Sequin Original Sort Collection Large 6pHYqxA
Ski Kvinders Nwt Real Fur Jacket Hooded L Winter Størrelse Parka White XwFqg74rw
Jakke Engelhart Sz Flax Grønne 100 Lynlommer Linned M Løs

Fra træ til papir

Sz Lynlommer 100 Engelhart M Flax Løs Linned Jakke Grønne

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

uldtrøje Stort Red Nordic Black 100 Strik Kvinders Hand ZadWfq

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Grønne Jakke Sz Løs M Lynlommer Engelhart Flax Linned 100

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Ny Blå Indigo ærmer 90 Petite Flounce Nwt Talbots Xl Sweater 4Sg4rq Sort Turtleneck Luxe Pullover Luksus 100 38 Oh` 40 Sølv S Cashmere Dor L m wqgfw8BC

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

L V Lauren Dame M Nwt Neck Ralph Xl Sweater Ny wX5P8UWq