Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Red Jakke Southside Cheryl Serpents Blossom Real Riverdale Læder Kvinder qwX8UZw
Leather Harley davidson Black Jacket Women's qxtSwgtfz
90 Nwt Mørk Columbia Jacket Softshell Canyon Heather Cyan 2x

Fra træ til papir

Canyon Softshell 90 Mørk 2x Heather Jacket Cyan Nwt Columbia

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Silke S Lightweight Hvid Sweater Størrelse Blend Vince Creme Farve uld 4RZxwPWa

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Columbia Softshell Cyan 2x Heather Mørk Canyon 90 Nwt Jacket

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Ralph Nwt Purple Størrelse 550 Xs Fair Sjal Cardigan 2 Label Lauren Isle krave vvaqnrwg1 strikket L sweater julegave Icelandic M Størrelse Vest Lopi til nyt han helt qXw1zRw

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Cowl Lurex Sz Zadig Neck Sweater Italien Blå Milord 2 Mix 400 S Voltaire qq84xwA