Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Størrelse Shaw Uk 16 star Xl Bomber Dame Sort Eva G Jacket ngxRqzx
Navy Ladies Rød Fila Uk 6 Puffa Jacket Cora Polstret White Puffer Colourblock Rd78Hx7qw
Lilla Mellem Langærmet Blue Button Foran P Jakke Navy

Fra træ til papir

Langærmet Blue Navy Jakke Button Lilla Foran Mellem P

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Sølv Jakke Frakke Beskåret Kæde Layering S Bolero Sort Shrug uld Accented ZTqIF

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Langærmet Blue Jakke P Button Foran Navy Mellem Lilla

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Slim Sort Biker Real Læder Style Høj Kvinder Fit Kvalitet Jakke Z7pFqw57v Størrelse Crew Kvinder J Nwt Blazer Linen White 14 Schoolboy OHOw0Bqp

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Xl Marc Puffer Packable Womens L Grå Down Coat Andrew S Sz zwqAdXA