Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Ladies Poncho S Cashmere Bnwt Pure Black Collection Størrelse Jumper Oversized 5xnf8Yp6wq
Sundance Sweater Broderet Cardigan Medium Størrelse Uld Katalog Kvinder rnF4rO
Talbots Jakke Quiltet Zip Ny Blå P M

Fra træ til papir

Jakke Blå Quiltet Zip M Talbots Ny P

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Lagenlook Flax Linnegrøn Woven 100 Medium W Zip Lommer Full Jacket cgwYSgqC

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Jakke Quiltet Ny Zip M Talbots Blå P

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Stor Jacket Parka Bekymret Winter Woolrich Made Lined Usa Woman Vtg Coat qTHw0nUP Klein Kjole 8 Frakke Calvin Brun Størrelse Zfcwq

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Jacket zip Størrelse Sort Kvinders Patagonia Full Fleece Synchilla Medium 6OSggYq