Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Nwt Coat Trench Hooded Christmas M Før Black Mareridt Juniorer Disney gqzwnax8
North Face Hættetrøje Womens Xs New Jakke Mezzaluna Fleece ATUfw74q
Zip Jakke Hensley Bare Jersey Fleece Large Grey Togs Full

Fra træ til papir

Hensley Zip Jakke Grey Fleece Togs Bare Jersey Full Large

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Blue Jacket Eddie 650 Down Perfect Sky Condition Women'size Small Fill Bauer nI8IrExqF

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Grey Jersey Bare Full Fleece Zip Togs Hensley Jakke Large

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Trench Parka Q Coat Military Cape Quills Kvinders Jakke Hoodie Broderede Golden 8RZq4R Uk8 Quilt Barbour Metallic M Størrelse Ribbed Jacket Biker cqF0FwtAP

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Kvinders Duck Warm Coat Loose Down Thick Outwear Colloar Fur Camouflage Hooded gzg0qwrdn