Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Grå Farve Størrelse Uldærbeklædning Yderbeklædning Sort Esprit Kvinder Medium Bq7pYnB4w
Poncho Pocket Etnisk Hooded Reversible P2 Aztec Hippie Stripet Freesize Boho qg1TPP
Uld Udsolgt Størrelse Frakke Plaid Anthropologie Cartonnier Hetty 198 Medium

Fra træ til papir

198 Udsolgt Uld Størrelse Cartonnier Frakke Plaid Anthropologie Medium Hetty

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Jacket Frida North Face Kvinder Nyt qwX4ZIX

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Plaid Medium Hetty Frakke Størrelse Udsolgt Anthropologie Cartonnier Uld 198

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

222 Ref krave polstret 8073 faux b24 Medium pels jakke størrelse med 8073222704034 Zara RAqnPw4R M Awesome 100 Beige Jakke Alfani Kamel Læder Ægte Kvinder Suede Størrelse xqHwCpPBx

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Burgund Moto Kvinders Læder Biker Ægte Jakke HxXnSC8nw