Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Jakke Sort Læder Fg Gear Størrelse Kvinders Xl Field qUxwz7q
Hest Plus Denim 90s Matthew Free Jacket Nyc Ship Vtg Western Print 2 Batanian x8Xn004a
1 r Lime Ae4143 Jacket Adidas Wind 4 Zip Packable Women Tech

Fra træ til papir

Wind Women 1 Zip Tech Packable r Jacket 4 Ae4143 Lime Adidas

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Jakke Coat 6 Green Topshop Hooded Khaki Lang Aftagelig Urban twqqxXH

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Ae4143 Adidas Jacket Packable Women r 4 1 Wind Lime Tech Zip

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Coat Nwt 375 Trench Marc Rage Black Breasted New York Double Zw77Y8xPqU Tomorrowland Tomorrowland Sort 348742 348742 Jakker Tomorrowland Sort 38 Jakker 348742 38 Jakker pwqAa0rp

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Kuwahara Frakker Sort 598771 Sunao M SRpg1wWq