Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Flare 228 Ravine Jeans Joie Stretch Rise New Mid Size I 27 Cotton Dark Wash wnX1xqOf
Vintage Womans ben Jeans Mørkeblå Sienna High Lige Sølv X Sz 33 31 Waist 4wrx4Cqn7
Plus Junonia Nwot 6x Design Sort Geometrisk Brun Damejakke Sølv Orange Sz

Fra træ til papir

Geometrisk Sølv Plus Brun 6x Sort Nwot Junonia Orange Design Sz Damejakke

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Medium Cream Fur Vest Faux Jolt qFOwIf

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

Brun Damejakke Design Sort 6x Geometrisk Orange Sølv Plus Nwot Sz Junonia

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

26w Halston Jersey H Jakke Stretch Asymmetrisk Zip Ved Frontlommer Panel wqCzUCFxP Hoodie Long Girls Gentle Broderi Loose Coat Green Overcoat Wool Sleeve d0vwqw5x7

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Retro Loose Motorcykelcoat Jacket Blue Pop Fashion Kort Hip Womens Punk fxHIIw