Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Motorcykel Jakke Ægte Ny Wj220 Lambskinn Beige Læder Kvinder Fit Slim xaqIqw8
Blazers Ny Lang Kvinders Coats Trench Lapel Outwear Collar Slim Style Spring Fit P01wqd0
Musik Økologi 816043 Jorden Brun L Jakker

Fra træ til papir

Jorden L Økologi Jakker Musik 816043 Brun

Nyt papir laves af træ. Det er især nåletræer, man bruger. Træet udblødes i vand og kemikalier, så fibrene bliver bløde og kan laves til papir.

Fremstilling af papir og pap kræver energi, vand, kemikalier og fibre. Det meste papir laves i dag primært af fibrene fra træ. Der bruges især fyr og gran, da fibrene i disse træer er de bedste, da de er meget stærke.

Træfibrene bruges til at lave en fibermasse, der er grundlaget for papirfremstilling, som kan ske enten:

1. mekanisk: træstykker slibes og tilsættes vand, eller

2. kemisk: træstykker koges i vand og kemikalier.

Gilet Moncler Kvinders Premiere Jakke Sjælden Vest 1FOwq

Skrivepapir fremstilles helst kemisk, da denne proces giver den bedste kvalitet. Efter begge processer renses fibermassen, presses i baller og køres til papirfabrikken.

L Jorden Musik Økologi 816043 Brun Jakker

På papirfabrikken hældes fibermassen på en vire, som er et finmasket trådnet, hvor vandet fra massen kan løbe fra. Massen bliver rystet, så fibrene kan vikles ind i hinanden. Bagefter presses og tørres papiret, så alt vand fjernes.

Det tørre papir rulles op på store ruller, og senere bliver det skåret i forskellige størrelser, som kan købes i butikkerne.

Det vand, der bruges under fremstillingen af papir, kan renses og genbruges til produktion af nyt papir. Der afledes også spildevand fra papirproduktionen.

Metallic Jacket Roy Rachel Womens Bomber AxwqnUvEg Thick Sz Pelscoat Mid Winter Parka Dame Long Dame Luksus Jakke Hooded Mink qPnZ8

© 2013 affald.dk · Hjemmesidens indhold kan frit bruges i undervisningssammenhænge og andre ikke-kommercielle formål

Puffy Vest Down Crew Puffer Vtg Lysebrunt Small Kvinder J Størrelse Tan S anp8Xn